IOGA EMBARASSADES
El Ioga de la connexió amb el nadó

Tot el procés de maternitat (embaràs, part i criança) està principalment regulat pel sistema nerviós autònom, que és l'encarregat de regular les funcions vitals involuntàries (funció cardíaca, son, digestió, hormones...)

Durant la gestació hi ha un augment considerable de la sensibilitat i la receptivitat de la dona, que s'ha d'adaptar a grans canvis fisiològics, hormonals i emocionals. L'estrès del dia a dia no ens permet encaixar aquests canvis amb naturalitat i confiança.

El ioga actua sobre els sistema nerviós autònom, ajudant a equilibrar-lo. Si es practica durant l'embaràs s'augmenta la flexibilitat muscular, es disminueix l'ansietat i s'afavoreix la comunicació amb el nadó i amb el propi cos, permetent acceptar i gaudir de tots els canvis que el nou estat aporta: en general, les dones que practiquen ioga durant l'embaràs es senten millor i accepten els canvis de manera positiva i conscient.

El ioga per embarassades és adequat tan per aquelles dones que practiquen ioga habitualment, com per les que no n'han fet mai abans de l'embaràs. Els exercicis (assanes) s'adapten a cada etapa de la gestació i a cada dona en particular, i preparen per a un part conscient i sense pors.

En el moment del part, el ioga que s'ha fet durant l'embaràs ajuda a regular la respiració i a sincronitzar-la amb el ritme de la contracció uterina. D'aquesta manera s'eliminen contractures i esforços inútils, facilitant la participació activa de la dona en el naixement del seu nadó. La tonicitat aconseguida en la musculatura del sòl pèlvic durant les classes de Ioga disminueixen els problemes en aquesta zona: esquinços, morenes, pèrdues d'orina...etc.

El ioga és un camí per a retrobar-te amb tu mateixa i amb la maternitat.

Perquè la maternitat no comença després del part, sinó el primer dia d'embaràs


Vine i prova una classe gratuïtament, sense compromís!